Docent Ingemar Blomgren

Docent Ingemar Blomgren har bedrivit estetisk plastikkirurgi sedan mitten av 1980-talet och utför alla estetiska ingrepp, t.ex i ansiktet och av näsan, bröstkirurgi i olika former och fettsugningar.
Ingemar Blomgren blev delägare av KirurgCentrum 1999 och övertog kliniken helt 2005.
2011 slog man ihop två kliniker - "Improva Plastikkirurgi" och "KirurgCentrum" till en gemensam klinik – "ImprovaKirurgCentrum".

 

Min bakgrund:

Efter medicinsk utbildning och legitimation på Karolinska Institutet 1976 fick jag specialistkompetens i plastikkirurgi 1981. Under många år arbetade jag på Karolinska Sjukhuset och Sahlgrenska Sjukhuset, doktorerade 1984 och blev docent 1986.

Genom åren har jag arbetat med rekonstruktiv plastikkirurgi på skilda platser i Europa, Nord- och Sydamerika, Dubai, Kina, Sydafrika och som assisterande Flying Doctor i Östafrika i AMREF:s regi.

Samtidigt har jag anlitats som föreläsare inom olika ämnen av plastikkirurgin på kongresser, internationella möten och på sjukhus.

Parallellt med sjukhusbunden verksamhet har jag bedrivit estetisk plastikkirurgi i privat regi sedan 1985, på bland annat Sophiahemmet, och under många år på KirurgCentrum i centrala Stockholm. Sedan år 2005 var jag även ägare av KirurgCentrum. Kliniken är nu såld och jag arbetar vidare på Astoriakliniken, Kungsgatan 37 i centrala Stockholm.

Jag är medlem i Svensk Plastikkirurgisk Förening och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi. Jag har också varit ordförande i dess etiska kommitté under 2011-2013.

Docent Ingemar Blomgren
Docent Ingemar Blomgren